Életmód tanácsadó riportjaim a Halas Rádióban

Az itt található rádióinterjúk, főként egészségmegőrző témákban a Halas Rádióban készülnek folyamatosan 2015 februártól kezdődően.

Dr. Kmeth Sándor a kiskunhalasi származású orvos mesél a Rendszerező Élettanról, egy komplex testi-lelki egészségmegőrző és gyógyító-rendszerről Csányi Ágnes riporterünknek. Sándornak nemrég jelent meg a Herbárium című gyógynövényeket rendszerező könyve, egyébként pedig a Göczöl Szellemtudományi Szabadegyetem előadója, tanára. A négy adásból álló sorozat első részében összefogóan mesél a Rendszerező Élettanról, melynek szoros kapcsolódása van az ősi magyar gyógyítási hagyományokhoz, de gyökerei felismerhetők már magyar szólásainkban is, tüzes menyecske, szeleburdi ember, szelesen közlekedik, és így tovább.

Meghallgatás

A kiskunhalasi származású orvos, aki a Göczöl Szellemtudományi Szabadegyetem előadója, tanára, mesél a Rendszerező Élettanról. Ezen komplex testi-lelki egészségmegőrző rendszerben egészségünk alapja a szél-tűz-víz minőségek egyensúlya. A sorozat második részében megtudhatjuk, hogyan ismerhető fel a SZÉL energia, milyen pozitív vonásai vannak és mit okoz, ha túlsúlyba kerül bennünk? Sándornak nemrég jelent meg a Herbárium című gyógynövényeket rendszerező könyve, melyben az érdeklődök bővebben utánaolvashatnak az elhangzottaknak is.

Meghallgatás

 A kiskunhalasi származású orvos, aki a Göczöl Szellemtudományi Szabadegyetem előadója a beszélgetés sorozat harmadik részében elmeséli, hogyan ismerhető fel a TŰZ energia, milyen pozitív vonásai vannak és mit okoz, ha túlsúlyba kerül bennünk? Nemrég jelent meg Herbárium című gyógynövényeket rendszerező könyve, melyben az érdeklődök bővebben is utánaolvashatnak az elhangzottaknak.

Meghallgatás

A kiskunhalasi származású orvosnak nemrég jelent meg a Herbárium című gyógynövényeket rendszerező könyve, melyben az érdeklődök utánaolvashatnak az elhangzottaknak. A riportsorozat 3. részében arról beszél, hogyan ismerhető fel a VÍZ energia, milyen pozitív vonásai vannak és mit okoz, ha túlsúlyba kerül?

Meghallgatás

Az adásban a méhszájseb korai állapotában alkalmazható gyógyteákról hallhatunk a gyógynövények szakértőjétől. Sándornak nemrégiben jelent meg Herbárium c. könyve, melyben enciklopédiaszerűen, olvasmányosan ismerteti a gyógynövények jótékony hatásait.

Meghallgatás

Íme itt a nyár, melyet sokan már nagyon vártunk. Milyen dolgokra érdemes figyelni, öltözködésben, ételekben, italokban, no és hogyan ideális használni a légkondikat, ha már van. Minderre választ kaphatunk Sándortól, aki komoly rendszerező élettani tudása alapján, sok hasznos gyakorlati tanáccsal szolgált nekünk. Feltétlenül tartsanak velünk!

Meghallgatás

Kutyaharapást szőrével mondja a népi bölcsesség, melyben sok igazság rejlik. Részben saját tapasztalatai is vezették gyógynövény szakértőnket, amikor rálelt a parlagfű tea gyógyító erejére orrfolyás, tüsszögéses, kínos tünetei közben. Majd elkezdte vizsgálni, hogyan is működik a gyógynövény, de vigyázat! Még virágzás előtti parlagfű tea van csak gyógyító hatással. Nyilván lehet gyógyszerekkel is kiütni a tüneteket, melyek igen hatásosak lehetnek. Ám ha valaki inkább az okot magát szeretné természetes módon megoldani és így enyhíteni a nehéz tüneteket, az feltétlen hallgassa meg a riportot! S hogy mi mindenre jó még ez a gyógynövény,.. meg fognap lepődni! Feltétlenül tartsanak velünk!

Meghallgatás

Védekezési módokat hallhatnak a beinduló betegségek és járványok ellen. Nem csak a természetben, hanem a szervezetünkben is beindul az olvadás elindítva a méreganyagok kioldódását a keringési rendszerbe. Ennek következménye, hogy a beinduló jó idő ellenére gyakran ilyenkor betegszünk meg. Hogyan tudunk ez ellen védekezni életmóddal, étkezéssel? Erről hallhatunk szakértőnktől?

Meghallgatás

Nagyon sok embernek a hanjga a munkaeszköze, így aztán komoly gondot jelent a hanggal, hangszálakkal, torokkal kapcsolatos megbetegedések. Hogyan előzhetjük meg, illetve ha már elért bennünket a baj hogyan lábalhatunk ki belőle minél előbb? Erre kapunk választ szakértőnktől.

Meghallgatás

Az 50. Javas ünnepről, a Javas Hagyományőrző kör céljáról, a Halas Rádióban hamarosan adásba kerülő 153- Lélekmód magazin riportalanyairól - Laár András előadóművész, Kassai Lajos lovasíjász,  Dr. Mireisz László - szellemi vezető, Kovács Gábor asztrológia tanszékvezető, Cey-Bert Róbert író, keletkutató szerepéről mesél Dr. Kmeth Sándor, aki szintén az alapító tagok egyike.

Meghallgatás

Milyen gyakran járjunk ellenőrző fogászati vizsgálatra? Hogyan és miként cselekedjünk, ha már baj van a fogainkkal? A válaszokat megtudhatják Kmeth Sándor fogorvostól. 

Meghallgatás

Életútja törésekkel, viharokkal teljes, mondhatni cseppet sem sima, de minderről közvetlen őszinteséggel mesél. Vallja, hogy a nehézségek bölcsebbé tehetnek, ha vállaljuk a felelősséget, és levonjuk a tanulságokat, persze ez nem könnyű. Vele ez történt, hisz ma a Gönzöl Szellemtudományi Egyetem tanára, Herbárium címmel gyógynövényes könyvet írt nemrégiben, s egészségvédő tanácsaival hétről-hétre segíti hallgatóinkat.

Meghallgatás

Íme a folytatás! Először is köszönjük hallgatóink bizalmát, megosztásait, visszajelzéseit! 76 országból közel 200 ezer alkalommal hallgatták meg szakértőnk gyakorlatias, hasznos tanácsait. Hazánkon kívül a magyar ajkú területekre, Erdélybe, Kárpátaljára, Felvidékre, ugyanakkor Németországba és az USA-ba is eljutott nagy számban az interjú az Önök segítségével! Mai adásunkban arról hallunk hasznos tanácsokat, mit tegyünk, mit tehetünk, ha átestünk a Covid 19 fertőzésen! Mikor kezdhetjük meg a mozgást,  ha épp aktív sportéletet éltünk. Hogyan erősíthetjük vissza tüdőnket, szívünket, általában a szervezetünket. Ennek természetes módjairól és gyógyszeres lehetőségeiről is hallhatunk az interjúban. Feltétlen tartsanak velünk ismét a beszélgetésbe, s ha lehetőségük van rá, küldjék tovább azoknak, akiket érinthet! Dr. Kmeth Sándor orvos, természetgyógyász, a Herbarium gyógynövényes könyv szerzője ismét segítségünkre van, köszönet érte!

Meghallgatás

Orvos, természetgyógyász szakértőnk már sok tanácsával segítette a rádióhallgatókat, legutóbb márciusban, a Covid itthoni megjelenése után nem sokkal. Most természetes, hogy az azóta történt eseményekről, a vírus eddig megismert viselkedéséről és a lehetséges megelőzésről beszélgetünk. Sándor a gyógynövények szakértője is, nemrégiben jelent meg szakkönyve is a témában. Így nyilván igyekszik a növények, illóolajok erejét is bevetni a védelem során. Így készült el a Bioaktív folyékony pajzs, higiénés kéztisztító és kézvédő spray, mely a maszk kezelésére is alkalmas, és még kellemes illatú is egyben. Tartsanak velünk a részletekért!

Meghallgatás

Egy ország fegyelmezettségén ma emberéletek múlnak. Míg Olaszországban a koronavírusban áldozatul esettek aránya a fertőzöttekhez képest 8 %, addig Németországban ez töredéke, 0,2 %. Mi az oka ennek a közel 40-szeres különbségnek? Nem hibázunk nagyot, ha elsődlegesen az állampolgárok fegyelmezettségében keressük az okot. Dr. Kmeth Sándor az orvos és természetgyógyász szemével áttekintve széles körben ad rendkívül fontos tanácsokat, hogyan védjük meg magunkat és másokat, mert ez most csak együtt lehetséges. Hogyan takarítsunk, hogyan érintkezzünk, avagy épp hogyan ne, mit együnk és igyunk, egyszóval mit érdemes tenni ezekben a nehéz napokban! Feltétlen tartsanak velünk!

Meghallgatás

Témánk nagyon aktuális, hisz a Covid 19-el fertőzöttek száma emelkedik, sokan esnek át a víruson, szerencsére sokan enyhe tünetekkel. De azt kevesen tudják, hogy mi a teendő, amit megtehetünk ha fertőzöttek vagyunk, és azt otthon vészeljük át. Ma már többet tudunk ezen vírus működéséről, mint tavasszal. Tudjuk, - meséli szakértőnk - hogy a legveszélyesebb, hogy az erek belhártyáját támadja meg. Ahol sérül az ér belülről ott apró vérrög keletkezik, a seb hegesedve gyógyul, ami szűkíti az ereket. Ez különösen a tüdő, a szív, az idegrendszer esetén lehet veszélyes, minden kapillárissal bőven ellátott területet károsít, azaz öregíti a szervezetet, rohamosan. Ezt a jelenséget kellene minimalizálni elkerülni, ehhez kapunk gyakorlatias és fontos tanácsokat Dr. Kmeth Sándortól a Herbarium című könyv szerzőjétől. Alap elsőként a legősibb tanács, pihenni és feküdni szigorúan. A további javaslatokért tartsanak velünk az interjúba! A következő interjú szakértőnkkel, - Mit tegyek, ha már átestem a Covid 19 fertőzésen

Meghallgatás

Világnézet

Az ember élete az elejétől fogva a végéig folyamatos változás. Ha szerencsés, akkor e változások a számára a fejlődés lehetőségét adják, amivel élni tud, ha kovácsa szerencséjének. Fejlődése a hibáinak és gyengeségeinek meghaladásában, tudatosságának, tisztánlátásának visszaszerzésében rejlik. Mindez nem megy egyik pillanatról a másikra. Folyamatos küzdelem, siker és kudarc szegélyezi ezt a rögös utat.  Számomra ez jelenti az emberként élést, a tökéletesedést, az önmeghaladást, a szellemi úton járást.  Ha már élünk, akkor igyekezzünk azt jól csinálni, jó szívvel, örömmel és boldogsággal, mindenki a maga módján nap mint nap.  A végén aztán meglátjuk, hogy mire lett ez elég.